Harrastuksia on monia

Päätin tehdä kolme viikkoa sitten pienen kertomuksen siitä, mitä tuntoja olen käynyt läpi tullessamme Pukkilaan ja nyt täällä lähes kolmetoista vuotta asuen. Olin juuri joutunut korvamadon valtaan. Kappale oli Glen Campbellin Gentle on My Mind. Tein kertomukseni tuohon kappaleeseen. Olen talletellut kirjan muotoon tehtyjä valkosivuisia nidoksia, jos niitä joskus tarvitsisi. Nyt kirjoittelin tarinan yhteen sellaiseen.

Eri teemoilla tehtyjä riimejä on syntynyt tuttuihin melodioihin enemmänkin. Nyt niitä on kertynyt jo yli 40 kappaletta. Aamuhetket ovat parhaita, jos en saa unta. Teemoina vilahtelee arkielämän tapahtumia, pukkilalaisia tarinoita, palveluiden katoamista, hieman suomalaisten poliitikkojen edesottamuksia, liikennettä, sotea, maakuntavaaleja jne. Siteeksi on hyvä ottaa muistumaa kappaleiden alkuperäisistä teksteistä, kuten esim. ”Ajan tässä Kanteleelta kauppaan” tai ”Mistä tunnet sä ehdokkaan”.

Vertaan tuota riimien rustaamista sanaristikkojen täyttöön. Luulisin molempien olevan erittäin hyvää aivotoimintaa seniori-ikäiselle. Oppia ja kokemusta tuo myös omalle äänelle sopivan sävellajin löytäminen ja sen sovittaminen akustisen kitaran näppäilyyn. Nyt elättelen toiveita jonkinlaisesta ”matineasta”. Jospa rohkaistuisin tuomaan tuotoksiani julki jossain pienessä piirissä kitaran kera ihan testausmielessä.

5.3.2018 Arto Luoma

Voit kommentoida blogia oikealla ylhäällä olevalla palautelomakkeella. Kommenttisi ja nimesi lisätään harkinnan mukaan blogin yhteyteen. Mainitse kommentin yhteydessä blogin nimi.