Elokuviin Ystävänpäivänä 2020!

Juhlistimme Ystävänpäivää perjantaina 14.2.2020. Vietimme Kulttuuriyhdistyksen elokuvailtaa Kino Järvelässä. 

Kino Järvelä järjesti ryhmällemme Ystävänpäivän klo 18 elokuvaillan yksityisnäytöksenä.

Helen -filmin aluksi näimme 15-minuuttisen dokumentin `”Maailmalta itseni löysin”, jossa Ateneumin intendentti Anna-Maria von Bonsdorff kertoo Helenestä ja Ateneumin huippusuositusta Schjerfbeck -näyttelystä. Dokumentti syventää elokuvakokemusta ja tarjoaa katselmuksen Schjerfbeckin teoksiin.

Ohjaaja Antti J. Jokisen suurelokuva HELENE kertoo maalaustaiteen mestarin Helene Schjerfbeckin elämän suuresta rakkaustarinasta. Pääosassa Helenen roolissa on kansainvälisesti menestynyt suomalaisnäyttelijä Laura Birn. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Marko Leino ja Antti J. Jokinen.

KUVAT ALLA

Nautimme ennen elokuvaa Ystävänpäivän kuohuvat ja ansiomerkkejäkin jaettiin.

Pukkilan Kulttuuriyhdistyksen toiminta-ajatuksessa on yhtenä ranskalaisena viivana pukkilalaisen kulttuuriperinteen säilyttäminen. Moni veteraani oli sodan jälkeen erilaisissa yhdistys- ja kunnallistehtävissä mukana. Sitä kulttuuriperintöä on myös syytä säilyttää. Kun paikallinen sotaveteraaniyhdistys lakkautettiin viime vuonna, niin nyt tarjoutui mahdollisuus jakaa kolme ansiomerkkiä toiminnassa mukana olleille kulttuuriyhdistyksen tilaisuudessa. Kuohuvat nostettiin Virpi Kalliolle ja Kaarlo Sihlmanille. Pertti Mäkelä ei ollut mukana ja sai omansa päivää myöhemmin.

Kuvat Virpi Kallio ja Arto Luoma