Kulttuuriyhdistyksen kesätori oli menestys

Arpoja, kahvia, virvokkeita, musiikkia! Kuva Pertti Mäkelä

Pukkilan Kulttuuriyhdistyksen aamuinen kesätori Onnintorilla elokuisena lauantaina 10.8.2019 klo 9-11 vietettiin aurinkoisen ja sinisen taivaan alla. Kahvia makeine ja suolaisine leivonnaisineen riitti moneen makuun.

Pertti Mäkelä kuvasi kesätorilla ja kuvia on osoitteessa pukkilakk.fi

Arvat myytiin jo ennen torin päättymistä loppuun.

TAVATTIIN TORILLA!

Uusimaan päätoimittaja Marko Enberg oli tavattavissa omalla ständillään ja keskustelijoita riitti.

HUNAJATA, HUNAJATA!

Sihlmanin Kallen uuden sadon hunajaa oli myynnissä!

VIIRIÄISEN MUNIA JA KANANMUNIA

Koivusalon tila / Minnaliisa Luukkonen myi oman tilan viiriäisen munia ja kananmunia.

Viiriäisemme elävät pienissä parvissa, joissa on muutama viiriäiskana ja yksi viiriäiskukko. Ne ruokitaan GMO vapaalla rehulla. Viiriäisen munat ovat erittäin terveellisiä ja ravintosisällöltään jopa kananmunaa rikkaampia. Esimerkiksi rautaa ja B-vitamiinia on moninkertainen määrä. Lisäksi ne sisältävät hyviä rasvahappoja. Viiriäisen munia käytetään aivan samoin kuin kananmunia; ruuanlaitossa, leivonnassa, keitettynä ja paistettuna. Yksi viiriäisen muna painaa n.12-14g.

Kanamme ovat perinteisiä Alhon kannan maatiaiskanoja. Ahkeria munimaan ja hautomaan. Munien painot 35-45g, munat ovat väriltään hyvin vaalean ruskeita tai melkein valkoisia. Kanat ja kukot elävät vapaana tilan alueella ja pääsevät myös ulos maata kuopsuttelemaan. Kanat ruokitaan paikallisen tuottajan kauralla ja GMO-vapaalla rehulla.

RAUTAKITARALANKAMUSIIKKIA

Näiden sivujen toimittaja Arto Luoma soitteli rautalankamusiikkia itse tekemine taustoineen ja tietenkin yleisön pyynnöstä – tai siitä huolimatta – Taisi joukkoon osua muutama Santanan ja Gary Mooren kappalekin.

…JA VIELÄ…

Tulihan paikalle myös Minna Vähäjärvi-Palonen tyttärensä kanssa Karkkulasta. He myivät mm. ”puukapustoja” ja värikkäitä koreja.