Galleria Koivulinnan kesä 2020

Kuva Pertti Mäkelä

Kesän näyttelykausi 1.7. – 30.8.2020. Avajaiset ti 30.6. klo 18-20 ja ti 4.8. klo 18-20

Lehdistötiedote: Galleria Koivulinnan kesä 2020, Pukkila, 8.5.2020

Maailmanlaajuisesta koronavitsauksesta johtuen Galleria Koivulinnan kesä alkaa tänä vuonna normaalia myöhemmin, mutta laadusta kuitenkaan tinkimättä.

Ensimmäisenä pääsemme nauttimaan kahden hyvinkin erilaisen taiteilijan tuotannosta, kun Galleria Koivulinnan perinteikkäät näyttelytilat täyttyvät helsinkiläisen taiteilijan Jasmin Anoschkinin (s. 1980) veistoksista, sekä perniöläisen Sampsa Sarparannan (s. 1973) maalauksista.

Jasmin Anoschkinin veistokset ovat kuin jostain vieraasta maailmasta tupsahtaneita satuhahmoja. Leikkisten ja hellyttävien, mutta kuitenkin itsevarmojen hahmojen rouheus ja expressiivisyys antaa hahmoille rutkasti luonnetta, samoin kuin niille ominainen hurmaava vinksahtaneisuus antaa niille omanlaisensa persoonallisuuden, joista katsoja voi löytää samaistumispintaa suhteessa omaan elämäänsä. Anoschkin on valmistunut Kuvataideakatemiasta Kuvanveistonosastolta vuonna 2004. Hänellä on ollut useita yksityisnäyttelyitä Suomessa gallerioissa ja taidemuseoissa, sekä yksityisnäyttelyitä Suomen ulkopuolella Madridissa, Lontoossa, sekä New Yorkissa. Hänen teoksiaan on useissa julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa.

Sampsa Sarparannan maalausten myötä gallerian seinille rakentuu aivan toisenlainen, realistisempi, tummanpuhuvampi todellisuus. Sarparannan maalaukset ovat suoria ja usein poliittisesti kantaaottavia ja provokatiivisia. Aiheisiin ovat kuuluneet niin Sudanin nälkää näkevät kuin Turun makeistehtaan irtisanotut työntekijät, mutta yhtälailla henkilökuvat ja arkiset välähdykset taiteilijan lähipiiristä. Helsingin Sanomat kutsuikin Sarparantaa loistavaksi arjen ihanan kauheuden kuvaajaksi (tammikuu 2011). Hänen töitään on mm. Kiasman, Turun kaupungin ja Salon taidemuseon kokoelmissa.

Kesän toinen näyttely ”Kimara”  koostuu keraamikko-kuvataiteilija Tiina Walliuksen, kuvataiteilija Nelli Nion, graafikko-kuvittaja Jukka Pylvään ja kuvittaja-kuvataiteilija Jenni Tuomisen teoksista. Jokainen heistä omaa vahvan persoonallisen ilmaisutapansa, joissa huumori ja herkkyys on tuntuvasti läsnä. Näyttely on kuin elämän kimara. Se kertoo ihmisistä, elämästä, luonnosta kunkin taiteilijan oman mielikuvituksekkaan ilmaisun kautta. Näyttelykokonaisuus tuo katsojalleen oivalluksia, ajatuksia ja muistoja. Näyttelyn kolme tilaa rakentuu maalauksista, keramiikkaveistoksista ja reliefeistä, sekä puulevyille tehdyistä laserkaiverruksista.

-Tiina Wallius (s. 1961) on Porvoossa asuva ja työskentelevä keraamikko. Hän tuo näyttelyyn keraamisia veistoksia ja reliefejä.
-Nelli Nio (s. 1972) on Porvoossa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Näyttelyssä tullaan näkemään hänen luontoaiheisia vesivärimaalauksiaan.
-Jenni Tuominen (s. 1976) on Porvoossa asuva ja työskentelevä kuvittaja-kuvataiteilija. Häneltä tulee näyttelyyn sarja tussipiirustuksia ja keramiikkaveistoksia.
-Jukka Pylväs (s. 1974) on Porvoossa asuva ja työskentelevä graafikko-kuvittaja. Hän tuo näyttelyyn puupinnoille laserkaiverrettuja graafisia luontokuvituksia sekä puisia veistoksia.

Galleristina jatkaa kolmatta vuottaan ruotsinpyhtääläislähtöinen mäntsäläläinen Juha-Pekka Ikäheimo. Koivulinna on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-17. Muutokset kuitenkin mahdollisia ja ajantasaiset tiedot kannattaa tarkistaa www-sivuilta www.galleriakoivulinna.fi