Galleria Koivulinnan kesänäyttelyt 2022

Lehdistötiedote: Galleria Koivulinnan kesä 2022, PUKKILA, 1.5.2022

Kesän näyttelyt käynnistyvät taas Galleria Koivulinnassa Pukkilassa 8.6. Koivulinnan taidekesän ensimmäisessä näyttelyssä nähdään maalauksia Ritva Larssonilta ja Mari Auliselta, sekä veistoksia Sanna Karlsson-Sutisnalta.

Ritva Larsson on helsinkiläistynyt uusmaalainen taidemaalari, joka on valmistunut kuvataiteilijaksi nyt jo edesmenneestä Lahden taideinstituutista. Kuvantekijänä Larssonia kiinnostaa kaupunki eri vivahteineen; näkymät, hetket, maisemat ja kadun ihmiset. ”Taide, jopa hyvin perinteinen ilmaisu, voi myös mielestäni olla kantaaottavaa, ajassa kiinni olevaa ja ajatuksia herättävää. Pyrin yhdistämään hyvin perinteistä esittävää maalaustapaa nykypäivän aiheisiin, kuvaamaan ja tuomaan gallerian seinille myös inhimillistä rujoutta ja kadun sosiaalista marginaalia kohdettaan arvostavana kuvana. Toiselta koulutukseltani olen yhteiskuntatieteilijä, joten sosiaalisen problematiikan käsittely maalauksessa on sitäkin kautta luontevaa.”, Larsson summaa.

Mari Aulinen maalaa koettujen kohtaamisten ja tuntemusten pohjalta, tavoitellen itselleen uutta ja tuntematonta. Hän aloitti elämän haurautta käsittelevän maalausprosessin Berliinissä vuonna 2006, ja jatkaa sen työstämistä edelleen. Maalaustensa kautta hän on pohtinut ihmisen kokemusta elämän hauraudesta. Miten ihmistä koskettaa elämän ainutkertaisuus, sen hullaannuttava ja myös kuluttava voima?

”Hauraus on totta ja kaunista. Se kiehtoo voimana, heikkoutena ja mahdollisuutena. Maalaan öljyväreillä, mielelläni melko isoja teoksia. Maalatessani olen tässä, läsnä, mutta samalla tuolla jossakin. Pienikin kohtaaminen tuntemattoman kanssa antaa arvon tilalle, jossa maalaan. ”, Aulinen toteaa.

Kuvataiteilija Sanna Karlsson-Sutisna on tehnyt puuveistoksia Balilla oppimallaan tekniikalla vuodesta 1991. Veistoksissaan hän yhdistää mielellään metallin, luonnon, sekä puun. Hänen aiheinaan ovat ennen kaikkea ihminen, usein kasvot. Sanna Karlsson- Sutisnan veistosilmaisu hipoo iäisyyden tunnetta ja viittaa ihmiskunnan muinaisiin muotoihin ja symboleihin estetiikallaan. Hän luo yhtälailla pieniä kuin suuriakin veistoksia julkisissa tiloissa. Karlsson-Sutisna pyrkii taiteellaan yhä syvempään luontoyhteyteen. Hänelle on tärkeää muodostaa juuria maahan ja esi-isiemme perinteeseen, josta hän saa voimaa ja inspiraatiota uusien teoksien kukinnoille.

Heinäkuussa Koivulinnan näyttelytilat täyttyvät Susanna Aution ja Sauli Suomelan teoksista. Susanna Autio on järvenpääläinen kuvataiteilija, jonka työskentelytavat ja materiaalivalinnat mukautuvat hänelle tärkeiden aiheiden perusteella. Hän käyttää usein kierrätettyä materiaalia. Autio valikoi jokaiseen aiheeseensa tietyn materiaalin ja tekniikan, joka määrittelee lopputuloksen. Yhdistelemällä erilaisia materiaaleja hän luo uusia muotoja tai vääristyneen version todellisuudestamme. Susanna Autio valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2020 ja on työskennellyt kuvataiteilijana vuodesta 2000. Hänellä on ollut useita yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla ja hänen teoksiaan on ollut esillä useissa museoissa.

SAULI SUOMELA on helsinkiläinen Taiteen Maisteriksi Taideteollisesta Korkeakoulusta valmistunut design alan yrittäjä ja taiteilija. Päätyönään hän toimii yrityksessään Pentagon Designissa luovana designjohtajana. Päivätyönsä ohella hän on tehnyt jo pitkään aktiivisesti töitä vapaana taiteilijana maalaus- ja lasitaiteen alueilla.

Suomelalta nähdään Pukkilassa maalauksia, jotka perustuvat hänen kehittämäänsä kerroksellisen epoksihartsivalutekniikan kokeelliseen visuaalisuuteen. ”Rakennan teokseni usein kuvaamaan abstrakteja maisemia, luonnonilmiöitä tai emotionaalisia mielentiloja. Käyttämäni kerrostekniikka rakentaa kiinnostavia valon ja varjon alueita abstrakteihin teoksiin. Käytän maalauksissani epoksihartsia ja nestemäistä pigmenttiä, jotka valan kerros kerrokselta eri pohjille. Tekniikka mahdollistaa erittäin elävien ja intensiivisten värien hehkun, jota muulla tavalla on vaikea saavuttaa. Maalausten lasimainen pinta ja pigmentoidun epoksin läpinäkyvyys vahvistavat värien intensiivisyyttä. Laakalasille työstetyt teokset tuovat lasimaisuuden vielä toiselle tasolle, jolloin valo pääsee teoksen läpi heijastuen tilassa ja toistaen itseään uudessa muodossa.”, kertoo Suomela.

Kesän viimeisessä näyttelyssä Galleria Koivulinnassa pääsee tutustumaan taiteilija/galleristi Juha-Pekka Ikäheimon taiteeseen. Pääosin itseoppinut Ikäheimo on lähes parikymmenvuotisen uransa aikana pitänyt kymmeniä yksityisnäyttelyitä. Helsinkiläisen Galerie Oljemarkin Anja Lehtovuori luonnehti taannoin Ikäheimon taidetta näin: ”Ikäheimon vahvuus koloristina tulee parhaiten esille suurikokoisissa maalauksissa. Taiteilijan tuotannossa on havaittavissa selvää sukulaissieluisuutta 1970-luvun lopun uusekspressionismiin. Taiteilijan suosimat humoristiset aiheet kertovat omasta elämästä, eletystä arjesta sattumuksineen. Ikäheimo ei ole kuitenkaan unohtanut taiteen pitkää historiaa, joka ammentaa legendoista, kristinuskon kirjoituksista, unista ja alitajunnasta.”

Galleristina jatkaa viidettä vuottaan ruotsinpyhtääläislähtöinen mäntsäläläinen Juha-Pekka Ikäheimo. Koivulinna on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-17. Juhannusaattona ja -päivänä 24.-25.6. galleria on suljettuna. Muutokset mahdollisia ja ajantasaiset tiedot kannattaa tarkistaa www-sivuilta www.galleriakoivulinna.fi.

Galleria Koivulinnan näyttelyt 2022:

8.6-3.7. Ritva Larsson, Mari Aulinen ja Sanna Karlsson-Sutisna

6.7.-31.7. Susanna Autio ja Sauli Suomela

3.8.-28.8. Juha-Pekka Ikäheimo