Syksyn taide- ja ruokamatka 1.9.2018

Kuva Arto Luoma

Aloitimme yhdistyksen 5-vuotisjuhlinnan matkalla Sastamalaan. Tutustuimme Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon.

Lähdimme Pukkilasta 7.30 ja kirkon esittely oli vuorossa 11.30. Mukana oli lähes 40 kulttuurinystävää. Teimme puolen tunnin pysähdyksen Humppilassa ennen saapumista Punkalaitumen kautta Vanhankylän kirkonmäelle.

Vaikuttavan ja mieliin jääneen esittelyn meille tarjosi rovasti Osmo Ojansivu. Hän oli aikanaan Vammalan kirkkoherrana kanssaelänyt kirkon tuhopolttoja seuranneet jälleenrakentamiset. Hän kertoi myös omakohtaisista kokemuksista sekä kirkkoon valmistuneiden Osmo Rauhalan ja Kuutti Lavosen maalausten taustoista.

Kirkon esittelyn jälkeen nautimme meille katetun kiireettömän buffet-lounaan Tyrvään Pappila -ravintolassa. Kaunis Tyrvään Pappila ja sen huolella entisöity miljöö oli jo nähtävyytenä kokemisen arvoinen. Gourmet -tasoinen ruoka lunasti lupaukset, lähiruokaa ja satokauden tuotteita parhaimmillaan. Lounaan jälkeen katsoimme varttitunnin videon pappilan historiasta.

Paluu oli reititetty Nokian ja Tampereen moottoritien kautta lyhyellä pysähdyksellä Linnatuulessa. Saavuimme Pukkilaan aikataulun mukaisesti 19.20.

Suuret kiitokset Sastamalaan rovasti Osmo Ojansivulle ja pappilan isäntä Tapio Humalajoelle joukkoineen!

Kuvat Arto Luoma