8. jazzpiknik pappilan puistossa 2020

Kuva Arto Luoma

Loppukesan vakiotapahtumaksi muodostunut Jazzpiknik Pukkilan pappilan puistossa ”nautittiin” loppukesästä 8. kerran lauantaina 8.8.2020. Kellonaika on aina ollut sama lauantaina 14.-15.30. Pappilan puffetti aukesi taas 13.30.

Pertti Mäkelän kuvia 8. jazzpiknikistä löytyy www.pukkilakk.fi -sivujen valikosta KUVAGALLERIA.

Tapahtuma sijoittui pappilan puiston rajatulle alueelle, välillä Keskustie, Koivulinnantie, Veteraanitie. Yleisöä tapahtumassa oli reilusti yli 150.

Puffetti ja tapahtuma-alue Pukkilan seurakunta, tukija Pukkilan Kulttuuriyhdistys ja tapahtuman tuottaja ja lisätiedot Arto Luoma, 0400 871 822, arto.luoma (at )kolumbus.fi

Kesän 2020 esiintyjä IMO – YHTYE  solistinaan Anne Tamminen

Vasemmanpuoleisessa kuvassa (klikkaa suuremmaksi) IMO vauhdissa. Vasemmalta viime hetkellä mukaan tullut Tom Nekljudow, conga, Petri Herranen, tenori- ja sopraanosax, Ilkka Hanski, baby bass, Ville Luukkonen, rummut, Anne Tamminen, voc ja Lassi Kouvo, piano

Kontrabasisti Ilkka Hanskin perustaman IMO-yhtyeen nimi on lyhenne sanoista ”Improvisoidun Musiikin Orkesteri”. Yhtyeen esittämät sävellykset ovat pääosin yhtyeen omien jäsenten tuotantoa, ja orkesterin nimen mukaisesti mukana on paljon improvisointia. Yhtyeen esittämät kappaleet ovat jazz-painotteisia, mutta vaikutteita on otettu useista eri musiikkityyleistä.

Kaikki IMO-yhtyeen muusikot ovat kokeneita soittajia, joilla on laaja tausta esiintymisistä eri kokoonpanoista. Yhtyeen musiikki onkin monipuolista, taidokasta ja mukaansatempaavaa.

ILKKA HANSKI: kontrabasso

Ilkka Hanski  on opiskellut kontrabassoa Sibelius-Akatemiassa vuosina 1972-1979.

Hän on vuosien varrella soittanut ja esiintynyt useimpien pitkän linjan jazz-muusikoiden kanssa Suomessa. 

Yhtyeitä ja muusikoita joiden kanssa Ilkka on esiintynyt: Jukka Tolonen, Piirpauke,  Jukka Linkolan oktetti, Eero Koivistoinen, Vladimir Shafranov, Tapiola Big Band, UMO, Archie Shepp, Buck Clayton, Mark Murphy, Horace Parlan, Bob Brookmeyer.

Ilkka esiintyy tällä hetkellä aktiivisesti useissa eri yhtyeissä Helsingin Jazz-klubeilla ja opettaa basson soittoa yksityisoppilaille.

PETRI HERRANEN: sopraano-, altto- ja tenorisaksofoni

Petri Herranen on opiskellut jazz-musiikkia Sibelius-Akatemiassa vuosina (1986-1987 ja 1994-1996). 

Esiintynyt mm. Espoo Big Bandin ja lukuisten pienyhtyeiden jäsenenä: mm Ilkka Hanskin, Ismaila Sanen (Saisba), Hilton Marowan, Habana-Helsinki-, Sharad Shakian (Kathmansinki). Petri on myös aktiivinen osallistuja jazz-klubeilla järjestettävissä jamisessioissa.

LASSI KOUVO: piano 

Lassi Kouvo on valmistunut pop/jazz-musiikkipedagogiksi Metropolia ammattikorkeakoulusta 2013. Suorittanut klassiset jatko-opinnot Lahden konservatorion ammatillisessa lisäkoulutuksessa. Syksy 2012 taiteilijaresidenssissä New Yorkissa. 

Lassi isännöi viikottaista Papa Albert Jazz Clubia vuodesta 2013 alkaen Helsingissä. Papa Albert Jazz Clubilla hän on soittanut useiden kymmenien suomalaisten jazz-muusikoiden kanssa. Lisäksi hän on esiintynyt mm. Pori Jazzeilla, April Jazzeilla, Jazzkukko-festivaalilla, Rytmihäiriöklubilla Juttutuvassa ja Koko Jazz Clubilla.

Lassi opettaa pianonsoittoa Keskisen Uudenmaan musiikkiopistossa. 

VILLE LUUKKONEN: rummut

Ville Luukkonen on valmistunut jazzmusiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta.

Ville on toiminut useiden eri kokoonpanojen jäsenenä, mm: Quu, Drifter’s Collective, Salmi 5, Adele Sauros Quartet, Mansku 33, Aurora Hentunen Quartet, Andreas Af Enehielm, Clark Jr. Trio. 

Hän on esiintynyt useilla festivaaleilla ja konsertoinut mm. seuraavien muusikkojen kanssa:  Manuel Dunkel, Jukkis Uotila, Jussi Kannaste, Joonatan Rautio, Verneri Pohjola, Teemu Viinikainen, Mikael Jakobsson, Jonny Åman, Kalevi Louhivuori, Jukka Perko.

Ville on osallistunut myös jazz-aiheisten tapahtumien järjestämiseen: Hän opettaa rumpujen soittoa Vuosaaren Musiikkikoulussa.

ANNE TAMMINEN, voc

Anne Tamminen on esiintynyt laulusolistina useissa eri kokoonpanoissa, Big Bandeissä, pienyhtyeissä ja duo-kokoonpanoissa. Tamminen on esiintynyt useampana vuonna mm. Linnajazz -festivaaleilla, vuonna 2020 duona Riitta Paakin kanssa ja omalla Jazzrosvot -kokoonpanollaan.

Tamminen pyörittää säännöllistä jamitoimintaa Hämeenlinnassa yhdessä kitaristi Timo Seppälän kanssa. Tamminen on opiskellut jazz-musiikkia useissa työpajoissa ja mestarikursseilla useiden alan huippujen johdolla.

Anne Tamminen on tehnyt myös mittavan uran kuvataiteilijana, taiteen järjestökentällä ja luottamustehtävissä.

————————————

AIKAISEMMAT PIKNIKIT

7. Jazzpiknik Pukkilan pappilan puistossa vietettiin lauantaina 10.8.2019 14.00 – 15.30. Esiintyjänä oli Classic Jazz Trio solistinaan Marle Mikkola. Tapahtuman taustajoukkoina toimivat Pukkilan Kulttuuriyhdistys ja Pukkilan seurakunta. Tapahtuman tuottaja Arto Luoma juonsi tilaisuuden.

Aurinkoinen ja lämmin sää suosi jälleen kerran. Vieraskirjaan ilmestyi 133 nimeä. Kaikilla kirja ei kiertänyt, joten reilu 150 ihmistä lienee oikea määrä.

Pertti Mäkelä kuvasi tilaisuudessa ja kuvia löytyy osoitteessa pukkilakk.fi

Paina kuvaa, niin näet suurempana.

  1. Panoraamanäkymä puistosta. kuva Ulpukka Nurminen
  2. Iloiset ja taitavat esiintyjät vasemmalta: Ilkka Hanski, Marle Mikkola, Ari Siikasaari, Fred Ahlberg.
  3. Tapahtumajuliste by Arto Luoma
  4. Pukkilan pappilan puisto on osoittautunut loistavaksi paikaksi pienimuotoiselle jazzmusiikkitapahtumalle, joka tänä vuonna järjestettiin jo seitsemättä kertaa. Piknikkiä pohjustavat kuvassa alla järjestäjätahoista Pukkilan kirkkoherra Hannu Tiainen (vas.), Pukkilan Kulttuuriyhdistyksen puheenjohtaja Markus Kalliokivi ja kaikki aikaisemmatkin tapahtumat tuottanut Arto Luoma (oik.). Kuva Pertti Mäkelä.

Vuoden 2016 jazzpiknikin tunnelmia:

Lisää kuvia Pertti Mäkelän ottamina www.pukkilakk.fi -sivuilla: https://www.pukkilakk.fi/2018/08/12/jazzpiknik-4/

Esiintyjät 2013-2019:

2019 Classic Jazz Trio & Marle Mikkola

2018 Puro Jazz Quartet

2017 Djangomania

2016 Leo Holmgren Trio featuring Charlotta Kerbs

2015 Reija Lang Trio

2014 Millstone Big Band

2013 Art’s Trio

Kuvat Pertti Mäkelä, Arto Luoma.