Galleria Koivulinnan kesä 2021

Galleria Koivulinnan näyttelyt 2021:

Ke 2.6- su 27.6. Satu Laurel & Laura Melkinen

Ke 30.6.- su 1.8. Jan Neva

Ke 4.8.- su 29.8. Maria Mughal, Marja Maljonen, Alma Jantunen ja Johannes Rantasalo

Kiitokset Koivulinnassa vieraillelle!,
Galleristi Juha-Pekka Ikäheimo
Galleria Koivulinna
050 5755 084, https://galleriakoivulinna.fi

—————–

Lehdistötiedote: Galleria Koivulinnan kesä 2021, PUKKILA, 22.4.2020

Galleria Koivulinnan näyttelyt järjestetään tänä vuonna normaalissa aikataulussa kesäkuun alusta elokuun loppuun, vaikka valitettava maalmanlaajuinen koronapandemia näyttää vielä hetken jatkuvan. Kesän näyttelykausi on 2.6. – 29.8.

Ensimmäisessä näyttelyssä Koivulinnan huoneet täyttyvät kahden kuvataiteilijan, Satu Laurelin ja Laura Melkisen maalauksista. Satu Laurelin teokset vievät matkalle eksoottisiin maisemiin ja unelmien tuolle puolen. Ne ovat syntyneet tarpeesta nähdä enemmän, matkustaa taiteen kautta sinne missä kaikki on mahdollista. Teoksissa liikutaan ilmassa, maalla ja meressä ja näiden välillä, laajennetaan horisonttia ja etsitään unelmia.

Satu Laurel on Vantaalla työskentelevä kuvataiteilija, jolla on ollut useita näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Hänen töitään on niin yksityisissä kuin julkisissakin kokoelmissa. Leikillisyys ja maalauksen ilo ovat teoksissa läsnä ja maalauksista voi löytää yllättäviä yksityiskohtia ja symboliikkaa.

Laura Melkinen on kontiolahtelainen kuvataiteilija ja taidemaalari. ”Valmistuin ensin yliopistosta metsänhoitajaksi 1999, kuvataiteilijaksi 2005 ja jatkoin kuvataiteen ylempään tutkintoon 2015. Olen toiminut vapaana taiteilijana, kuvataiteen opettajana sekä alan yhdistys- ja luottamustehtävissä. Työskentelen suurikokoisten maalausten sekä ajoittain taideprojektien ja yhteisötaiteen parissa. Olen Taidemaalariliiton ja Joensuun Taiteilijaseuran jäsen. Minua kiinnostaa maalaamisen tilallinen luonne ja teokseni ovat kehittyneet pikkuhiljaa ulos perinteisestä taulumuodosta. Kiinnitän arjessa huomiota pieniin, kiinnostaviin yksityiskohtiin, jotka nostan taiteessani esille ja tarkastelun kohteiksi. Tärkeintä maalaamisessa ovat maaliaineen ominaisuudet, valo ja väri.”

Heinäkuun taiteilija on helsinkiläinen Jan Neva, jolta saamme Koivulinnaan teoksia sarjoista ”Taidehistoriaa” ja ”Kalevala”. Taiteilijana Nevaa kiinnostaa vuoropuhelu klassisen taiteen ja nykytaiteen välillä. Hän jatkaa maalauksen perinteen uudelleenkirjoittamista teoksissa, joissa hän kuvaa ajan ja olemassaolon katoavaisuutta. Taiteen historiassa katoavaisuutta on aina ikuistettu maalauksiksi ja veistoksiksi. Teoksista on tullut osa kaanonia, länsimaiden sivistyksen historiaa, jota säilytetään ja suojellaan museoissa. Nevaa kiehtoo ikuistaa se, mikä on meille kaunista ja arvokasta. Hän haluaa tuoda teoksissaan esiin ajan armottoman luonteen: lopulta materiaalinen todellisuus hajoaa tomuksi ja kaikki katoaa ajan suureen tuntemattomaan. Neva maalaa öljyväreillä alumiinille. Hän on Taidemaalariliiton ja St. Petersburg Painters Unionin jäsen ja hänen töitään on useiden museoiden kokoelmissa.

Kesän kolmas näyttely esittelee kaksi kuvataiteilijaa ja kaksi lasitaiteilijaa. Helsinkiläisen Maria Mughalin maalaukset kulkevat teeman ”Näe minut” alla. ”Koronapandemia on koskettanut kaikkia, myös lapsia ja nuoria. Aikuisten huoli ja sosiaalinen eristyneisyys ovat leimanneet lasten arkea. Taiteessani haluan kiinnittää huomiota lasten maailmaan, miten he kokevat tämän kaiken. Uusimpien maalauksieni teemana on mielikuvitusmaailma, unet ja unelmat. Maalaukset kertovat niistä hetkistä, kun ihmiset ”eivät ole tässä maailmassa” vaan kohtaavat toiveensa, ovat osana unelmaansa tai unta. Teemoja maalauksiini nousee mm. omasta lapsuudestani. Haluaisin käsitellä maalauksieni kautta lasten oikeuksia, ystävyyttä, näkymättömyyttä ja nähdyksi tulemisesta. Miellyttämisen halua, ihastumista ja haurautta. Ikävaihetta, jossa kaikki tuntuu epävarmalta ja vaikealta ja jossa samaan aikaan kaikki on vielä mahdollista. Vaikeina aikoina unelmat ja haaveet ovat meille entistä tärkeämpiä.

Valmistuin Taiteen maisteriksi vuonna 2004 ja olen toiminut päätoimisena kuvataiteilijana siitä lähtien. Ammatikseni maalaan sekä teen julkisia taideteoksia. Taidenäyttelyitä olen pitänyt säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla. Toimin aktiivisena jäsenenä Helsingin Taiteilijaseurassa (hallituksessa v.2012-2013), Taidemaalariliitossa ja Viipurin taiteilijaseurassa sekä Roihupellon taiteilijakorttelissa (hallituksessa v. 2017-2019).”

Espoolainen Marja Maljonen maalaa etupäässä akryyli- ja öljyväreillä. Hänen aihepiirinsä muodostuu useimmiten luonnosta. Maalaus on kuin hetki ympäristössä; risuja, oksia ja viivoja, sekä järjestystä, rytmiä ja tarinoita päivän tapahtumista.

Lasitaiteilijat Alma Jantunen ja Johannes Rantasalo ovat valmistuneet Wetterhoffin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta lasialan artesaaneiksi, eli lasinpuhaltajiksi. Heillä on Nuutajärvellä yhteinen lasistudio Lasisirkus, joka on palkittu Ornamon Vuoden käsityöläinen -palkinnolla vuonna 2007 ja Taito-liiton Taito-palkinnolla 2016. Jantusen ja Rantasalon töitä on useiden museoiden, sekä Suomen valtion taidekokoelmissa.

Galleristina jatkaa neljättä vuottaan ruotsinpyhtääläislähtöinen mäntsäläläinen JuhaPekka Ikäheimo. Koivulinna on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-17. Juhannusaattona 25.6. galleria on suljettuna. Muutokset mahdollisia ja ajantasaiset tiedot kannattaa tarkistaa www-sivuilta www.galleriakoivulinna.fi
Kuvan teos yllä Maria Mughal: Taistelija (osa teoksesta).
Hän käyttää pandemian aikana maskia, käytäthän sinäkin!
Teostiedustelut: koivulinnagalleria@gmail.com